گروه آموزشی ساختمان شاخه فنی و حرفه ای شهر تهران

پل ارتباطی هنرآموزان رشته ی ساختمان هنرستانهای فنی ایران زمین روز کاری گروه : دوشنبه

گروه آموزشی ساختمان شاخه فنی و حرفه ای شهر تهران

پل ارتباطی هنرآموزان رشته ی ساختمان هنرستانهای فنی ایران زمین روز کاری گروه : دوشنبه

معرفی رشته

  

 

1-مفهوم رشته ساختمان :  

          رشته ساختمان یکی از رشته های پر اهمیت و جذاب در مجموعه رشته های هنرستانهای فنی است. پیشرفت سریع جوامع ونیازهای روز افزون آنها به انجام طرحهای مختلف عمرانی از یک طرف و رشد و توسعه علوم مختلف از طرف دیگر، ایجاب می نماید تا با یک برنامه ریزی صحیح و همه جانبه و پرورش استعدادهای جوان و نیز استفاده بهینه از ابزار و امکانات موجود در جامعه ، گامی بلند در جهت ترقی و تعالی جامعه برداشته شود. 

 

2- اهمیت و ضرورت رشته ساختمان :

      انسانهای اولیه از غارها که بصورت طبیعی ساخته پدیده های زمین شناسی بودند استفاده می کردند. ولی آیا انسان بلند پرواز که همواره سعی در بدست آوردن و رام کردن طبیعت دارد، می توانست به این مکانهای محدود و بی روح بسنده کند؟ سرپناه از نیازهای اساسی و اولیه نوع بشر است که در دوره های مختلف زندگی او به صورتهای مختلفی به این نیاز پاسخ داده شده است انسانها با بکارگیری ابزارهای دست ساز خود و استفاده از منابعی که طبیعت در اختیار آنها قرار می داد، اقدام به ساخت محلی برای زندگی خود کردند با پیدایش اولین سرپناه دست ساز بشر ، پایه و اساس مهندسی عمران(راه و ساختمان) به وجود آمد. با بزرگتر شدن جوامع و نیاز آنها به سرپناه های بزرگتر، و تلاش بشر در جهت مهار و رام کردن طبیعت به منظور رفع نیازهای خود همانند ساختن  سدها و پلها و ...، رفته رفته نقش مهندسی عمران(راه و ساختمان) در زندگی بشر پررنگ و پررنگتر شد. از طرف دیگر راههای ارتباطی که همچون شریانهای حیاتی جامعه هستند،سدهای عظیمی که برق را به ارمغان می آورند، تونلهایی که دل کوهها را می شکافند و...،همگی شواهدی بر اهمیت این رشته مهندسی هستند.پیشرفتهای بزرگی که امروزه شاهد آن هستیم در سایه آرامش و ایمنی ایجاد شده توسط مهندسی عمران حاصل گردیده است و مهار قهر طبیعت همانند سیل و زلزله و طوفانهای وحشتناک، هدیه هایی هستند که مهندسی ساختمان به جامعه امروزی عطا کرده است . بی شک در کارهای ساختمانی، فعالیت های بسیاری انجام می پذیرد که قسمت عمده ای از این فعالیت ها به کارهای عمومی در ساختمان تعلق دارد. آمار و اطلاعات نیز به ما اعلام می دارد که صنعت ساختمان سازی نیازمبرمی به تخصص فارغ التحصیلان دیپلم فنی ساختمان دارد.افرادی که می توانند به عنوان تکنسین در کلیه کارگاه های ساختمانی فعالیت نموده یا به عنوان کمک مهندس از طرف دستگاه نظارت یا کارفرما در کارهای ساختمانی نظارت داشته باشند.

 

3 -هدف از اجرای دوره ی تحصیلی این رشته در مقطع متوسطه :  

     هدف از اجرای دوره ی تحصیلی دیپلم ساختمان تربیت تکنسین هایی است است که بتوانند فضای خالی بین مهندسان عمران و کارگران ماهر را در زمینه کارهای عمرانی پرنمایند .  کسانی که مایل به شرکت در این رشته هستند در طی دوران تحصیل با عملیات اجرائی ساختمان سازی،محاسبات فنی و نقشه کشی ساختمان، مواد و مصالح ساختمان، ایستایی ساختمان، فن آوری ساختمان های اسکلت فلزی، فن آوری ساختمان های بتنی، قالب بندی و آرماتوربندی در ساختمانهای بتنی و کار با دوربین های نقشه برداری آشنا می شوندبا توجه به موارد بالا ضروری است که هنرجویان، علاقه مند به فعالیت در محیط های کارگاهی بوده و زمینه مناسبی از درک و فهم ریاضیات و هندسه و قدرت تجسم هندسی بالایی داشته باشند.   

 

-آینده شغلی :

           ذکر این نکته ضروری است که دیپلم ساختمان، یک مدرک تحصیلی است که به فرد پس از تحصیل در هنرستان اعطا میشود، ولی به عنوان شغل به حساب نمی آید. بلکه به دلیل گسترده بودن حوزه فعالیت دانش آموختگان این رشته، مشاغلی که یک دیپلم ساختمان میتواند داشته باشد به صورتهای مختلفی طبقه بندی می شوند. یک دیپلم ساختمان میتواند به عنوان تکنسین در حوزه های پیمانکاری، مشاوره، نظارت و یا اگر دقیقتر به موضوع بنگریم در قسمتهای ساختمان سازی،سدسازی، راه سازی، پالایشگاه و سازههای صنعتی و ... فعالیت داشته باشد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد